Xtra-Organizer
.:Xtra-Organizer - The Best Malaysian Forum:.


Chat, Forum, Portal,
 
HomeHomeCalendarGalleryFAQSearchUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 LAWAK CITER HANTU

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aiE-man
Administrator
Administrator
avatar

Posts : 47
Join date : 2009-06-20
Age : 22
Location : Sepang, Selangor

PostSubject: LAWAK CITER HANTU   20/6/2009, 19:13

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun... Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still
hidup lagi.
Back to top Go down
View user profile http://xtra-organizer.forum.st
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   20/6/2009, 19:15

woi aq tau da citer hantu tu...
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   20/6/2009, 19:24

Penjual Telur Di sebuah pasar tradisional.

Pembeli: "Dik, telur sekilo berapa?"

Pembeli: "Telur ayam."

Penjual: "Telur ayam biasa atau ayam kampung?"

Pembeli: "Ayam biasa."

Penjual: "Yang tempatan atau yang import?"

Pembeli: "Yang tempatan."

Penjual: "Yang tempatannya mahu yang dari Ipoh, Kuala Selangor atau Tampin?"

Pembeli: "Yang Ipoh lah..." (Sambil terlihat kesal).

Penjual: "Mahu yang Ipoh Pusat, Barat, Timur, Utara, atau selatan?"

Pembeli: "Adik nie jual telur atau nak jalan-jalan?"

Penjual: "Maaf kak, saya penjual mee rebus kat sebelah. Kebetulan yang jual telur pergi makan. Saya disuruh berbual dulu dengan pembeli sampai dia datang.
Back to top Go down
Mr.FGR
User
User
avatar

Posts : 107
Join date : 2009-06-20
Age : 27
Location : Perlis Darul Sunnah

PostSubject: Dialog Dua Hantu...   20/6/2009, 19:24

Dialog Dua Hantu

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

"Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.
Back to top Go down
View user profile http://iniakupunya.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   21/6/2009, 08:38

em.. pada suatu ari ada 100 ekor hantu pastu...nenek hantu...nenek moyang hantu...haha...diorang cuba menakutkan hantu abis... HAHA....anda mesti x akan paham citer nie haha
Back to top Go down
Mr.FGR
User
User
avatar

Posts : 107
Join date : 2009-06-20
Age : 27
Location : Perlis Darul Sunnah

PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   21/6/2009, 08:42

Leo_Boy wrote:
em.. pada suatu ari ada 100 ekor hantu pastu...nenek hantu...nenek moyang hantu...haha...diorang cuba menakutkan hantu abis... HAHA....anda mesti x akan paham citer nie haha

tah pape... confused
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://iniakupunya.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   26/6/2009, 15:01

mana aci ko tiru aq wakakakaaa...... Very Happy
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   26/6/2009, 15:13

Pada tahun 1997, di dorm 3,blok singa Sekolah Teknik Pulau Langkawi.Kejadian histeria berlaku selepas pengeboman bukit berhampiran dengan sekolah teknik pulau langkawi.Dorm saya sendiri seorang lelaki berbadan besar telah dirasuk oleh hantu.Memang sukar melawan dengan hantu tersebut.

Pada hari seterusnya,pada sesuatu malam.Seorang pelajar telah nampak seorang lelaki jalan lelong longlai dan tidak pergi ke surau/masjid.Dia telah memanggil Ustaz untuk membawa turun pelajar yang dijangka ada histeria.

Kami blok singa berkumpul di pelantar bawah dan 2 tiga guru berada di sana.Ustaz telah mengambil sebatang penyapu dan memukul punggung budak yang dituduh histeria.Selama sepuluh kali pukulan,Ustaz berkata’Keluar lah kamu setan ‘(Lebih Kurang la).Tiba saat yang kesebelas pukulan.Pelajar itu bersuara ‘Ustaz saya demam lah’.

** Ini kisah benar.Pelajar budak blok singa leh conform cerita ni
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: LAWAK CITER HANTU   

Back to top Go down
 
LAWAK CITER HANTU
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Xtra-Organizer :: General Discussion :: Joke & Humor-
Jump to: